Beeksestraat 7 A, 4841 GA Prinsenbeek  +31 6 48264845 of +31 6 18393754

Kookworkshop

Wie verder kijkt dan de pizza en spaghetti weet dat Italië een diepgewortelde eetcultuur heeft. Men neemt graag de tijd om lekker en uitgebreid te tafelen. Mooie pure ingrediënten op vaak eenvoudige wijze bereid sieren deze keuken. Dit is tevens ons uitgangspunt voor onze kookstudio annex culinaire cadeauwinkel. Daarnaast staat iedere avond in het teken van een culinaire ervaring, een combinatie van educatief, gezelligheid en de typische Italiaanse sfeer.

Voor alle kookworkshops geldt een prijs van € 59,50 per persoon , tenzij anders vermeld.

Programma voorjaar-zomer 2015

Umbria in Bocca

(H) eerlijke gerechten uit onze favoriete streek. We laten u kennis maken met traditionele gerechten uit deze streek die al decennia lang van moeder op dochter worden doorgegeven.

Cucina del Mare

Verschillende soorten verse vis en schelpdieren waar wij samen met u de meest spannende
gerechten gaan bereiden.

Toscana

Behalve het schitterende landschap en de kuststreek, biedt de regione verschillende
prachtige schatten met een enorme culinaire erfenis. De keuken is seizoensgebonden en het draait om het behoud van smaken: Olijfolie, tomaten, pure ingrediënten en wijn staan centraal.

Giro D’ Italia

Heerlijke streekgerechten uit de diverse delen van Italië van Lombardije, Piemonte, Sardinië, Marche, Lazio tot Puglia. Een culinaire rondreis door de diversiteit van de Italiaanse keuken.

Asparagi

Voor de liefhebbers van de groene, paarse en witte asperges in de Italiaanse keuken is deze workshop een must. De workshop zal alleen in het aspergeseizoen worden gegeven en we werken met dagverse asperges.

Primavera

`La dolce vita’ oftewel het goede leven vol met familierecepten met bijpassende wijnen en al het goede wat Italië nu te bieden heeft. Een voorbode van een hete en warme culinaire zomer

Pasta Fresca

Op deze avond leer je rijke pasta maken, de fijne kneepjes van het pastavak, maar ook gevulde en gekleurde pasta. Waarbij zowel het ambachtelijke maken van pasta als het werken met de pastamachine aan bod komen.

Cucina Siciliana

Het eiland Sicilie waar velen ‘een bezoekje’ aan brachten en als dank hun culinaire sporen nalieten. Dat is dan ook de kracht van deze keuken. Over alle invloeden van overheersers
is een sterke Siciliaanse saus gegoten.

Kijk voor exacte data in onze agenda

Inclusief 3 drankjes, receptuur en het genieten een 5-gangen diner met als afsluiting koffie en likeur. Tijdens onze workshops werken wij met exclusieve producten die wij rechtstreeks voor u importeren en verkrijgbaar zijn in onze winkel.
Tevens kunt u gebruik maken van een van de drankarrangement:

Drankarrangement Basis: karaf rode- en/of witte huiswijn of frisdrank € 7,50 per persoon extra.

Drankarrangement De luxe, geselecteerde rode en/of witte wijn of frisdrank € 10,– per persoon extra.

Onder professionele begeleiding gaat u in kleine groepjes aan de slag met de voorbereidingen van het menu. Elk groepje bereidt een deel van het menu en er bestaat voldoende gelegenheid om een drankje te drinken.
Als alle voorbereidingen zijn getroffen gaat u gezamenlijk aan tafel genieten van uw eigen kookprestaties.
Ter afsluiting van het programma serveren wij koffie of thee met een verrassing. Na afloop krijgt u de receptuur mee naar huis om de gerechten ook thuis uit te proberen.
Uiteraard kunt u, in samenwerking met ons, uw eigen avond samenstellen. Zo kunt u uw familie en vrienden meenemen op een reis met heerlijkheden. Maar ook voor uw zakenrelaties of bedrijfsbijeenkomst staan wij voor u klaar.

Bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes en familiereünies, vriendenclub, verenigingen etc.
Met de collega’s wordt een heerlijk diner samengesteld waarbij een beroep wordt gedaan op ieders talenten. Afhankelijk van uw wensen stellen wij de datum en het menu met u samen.
Minimale deelname van 10 personen.

Samenwerking in een team krijgen, welke rol heeft een ieder, elkaar op een andere manier leren kennen. Samen koken is hier bij uitstek geschikt voor. Tijdens het bereiden staat samenwerking centraal.
Onder begeleiding van een deskundige op culinair gebied, met ervaring in het trainen en begeleiden van groepen en individuen, wordt gewerkt aan het bereiden van een heerlijk 3 of 4 gangen diner. Ondertussen mag u tevens van de begeleiding verwachten dat zij observeren en feedback geven. Hierbij wordt een link gelegd tussen datgene wat tijdens het koken gebeurt en de praktijk van de werkvloer. Uiteraard wordt het diner gezamenlijk genuttigd onder het genot van een heerlijk glas wijn of anderzijds.

Netwerk-relatieavond
De samenstelling van het menu gaat in overleg met u. In principe kookt u een op een, dus één collega met één relatie. Ook partners kunnen hierbij betrokken worden, dit alles in het kader van relatiebeheer. Neem gerust contact op voor het doorspreken van de diverse mogelijkheden. Hierbij staan uiteraard uw wensen centraal!